За мен

k2 Нека се представя, казвам се Екатерина.

Завършила съм Испанската гимназия „Мигел де Сервантес“ в София, а след това бакалавър по математика и математика и информатика във факултета по математика и информатика към Софийския университет.

В момента работя в голяма немска софтуерна компания.  Докато работех, следвах и завърших успешно магистратура по информатика, специализация технологично предприемачество и иновации в информационните технологии, във ФМИ. Дипломната ми работа беше на тема, свързана със създаване и  финансиране на иновативен бизнес в сферата на информационните технологии. Това е и акцентът на моя блог.

В свободното си време се занимавам с най-разнообразни и интересни неща – кулинария, фотография, театър, вътрешен дизайн и какво ли още не. Обичам да пътувам, да опознавам нови места и да споделям вълнуващите приключения с любими хора.

Един от най-новите проекти, върху които работя, е Училище по роботика „Robopartans“, което основахме заедно с Кирил Митов. Предоставяме курсове по роботика както за ученици между трети и дванадесети клас, така и за по-големи хора, като курсовете са съобразени със знанията и възрастта на участниците. Занятията са занимателни и полезни – представят практически поглед върху предмети като физика, математика и информационни технологии. Целта ни е да запалим колкото се може повече хора по науката като цяло и да ги накараме да се занимават с желание с по-задълбочени занимания по математика, физика, информационни технологии и други научни области.

За мен са важни малките неща, които превръщат всеки миг от живота ни в незабравимо преживяване.

P.S. За да се свържете с мен, пишете на: where.ideas.become.reality ( at ) gmail.com

Advertisements

17 comments

 1. Жоро

  Смятам, че насоката на блога е доста интересна, и предстои да стане актуална. 🙂
  Браво, Катя!

 2. емил емилов

  здравей Катя,
  възхитен съм от блога ти.Той е всичко това за което се опитваш да помогнеш и споделиш.Полезен,ясен,подбран и разнообразен и много помага по един лежерен начин без претенции.Скоро попълних формуляр в мрежата на бизнес ангелите за които говориш.Ще видя развитието/не дали ще имам успех-дай боже/,но експедитивността.Нямам съмнения,просто платформата им за попълване на формуляри беше скоро готова/даже чаках да я пуснат/.И понеже времето е пари сега това най ме интересува.Тъкмо ще ти споделям.Сложих те в „предпочитани“.Поздрави от Емо.

 3. ekaterinaanachkova

  Здравей Емо,
  Благодаря ти за хубавите думи. Стискам палци да успееш. Очаквам с нетърпение да споделиш опит и идеи 🙂
  Поздрави,
  Катя

 4. емил ламбев

  Здравей,Катя!
  Хубаво нещо си направила. Харесва ми това,което пишеш. Може да обменим идеи с теб.

 5. Николай Ганчев

  Здрaвей, Екатерина

  Днес за пръв път попаднах на блога ти, случаино. Смятам го за много интересен и мисля редовно да го посещавам. Желанието ми е да създам нещо свое, което да работясъс страст и желание.

 6. ekaterinaanachkova

  Здравей,
  Всички това искаме, така че ти пожелавам успех 🙂
  Поздрави,
  Катя

 7. ekaterinaanachkova

  Може би е време да обновя малко информацията на тази страница. Проектът, наречен „Дипломна работа“, завърши повече от успешно. В работата също започват нови предизвикателства, като автор на техническа документация работих със страхотни хора и научих много неща. Сега е време да продължа напред.
  Не, няма да престана да пиша в блога. Напротив. Сега, когато част от ангажиментите ми отпадат, ще имам дори повече време да се посветя на бизнеса и предприемачеството в България и се надявам наистина нещата, които пиша и правя, да са полезни.
  С пожелание за здраве, късмет, любов и успешен бизнес,
  Катя

 8. Ралица Добрева

  Страхотен блог!:)
  Поздравления, Кате!
  Тук открих супер полезна и интересна информация:)
  Браво и успех!

  Поздрави,
  Рали

 9. Димитров

  Здравейте Екатерина,
  каква конкретна задаче сте си поставили с подържането на този блог? Постигането на конкретни резултати в областта или реклама на сайта на бизнес ангелите.

 10. ekaterinaanachkova

  Здравейте,
  Целта на блога е свързана с бизнеса и предприемачеството в България. Всички въпроси, свързани с тези теми, са фокус и на блога. Статиите за бизнес ангелите като един от начините на финансиране на един бизнес също имат своето място тук. Самото понятие „бизнес ангел“ е сравнително ново за страната. Целта ми е да запозная настоящи и бъдещи предприемачи както с интересни факти и възможности, така и с „термини“, които са актуални в момента.

  Поздрави,
  Екатерина

 11. Красимира Иванова

  Уважаема г-жо Аначкова

  Идея за бизнес – тя е с мен всеки ден , тя живее и диша с мен , расте и хубавее , става все по хубава с всяка изминала година и нито за миг не съм престанала да знам че аз имам този бизнес и че той се развива успешно и така помага не само на мен , а и на много други хора. Липсват само инвестиции , нещото без което никоя успешна бизнес идея не би оживяла.Да кажа че имам – уви , дори от две години и половина животът ми главоломно стигна дъното. Но знам че нощта е най тъмна именно преди зазоряване . А аз имам всичко и животът ми е чудесен и всичко най добро вече идва към мен .Преди месец докато търсех информация в интернет как да започна собствен бизнес , за мое най голямо щастие открих информация за Българската мрежа на Бизнес Ангелите.Многократно се връщах и препрочитах информацията за тази организация . Да , Бизнес Ангелът би подкрепил дори и само една идея за бизнес с менторство и финансиране , ако вярва че в нея има ЖИВОТ и БЪДЕЩЕ . И въпреки това изпитвам страх , несигурност да попълня бланката за регистрация и да изложа идеята си за бизнес защото не знам в каква точно конкретна област може да бъде тя .Страхувам се да не стана смешна ако се окаже че бизнес идеята ми е в област в която Бизнес Ангелът не би инвестирал . Просто се чувствам неуверена .

  Благодаря Ви сърдечно и предварително за всичко.
  Желая Ви приятен ден .

  С Уважение Красимира Иванова

 12. stan da man

  Да споделиш с някой непознат идеята си за бизнес е все едно по пътя си към Еверест да подариш екипировката си на някой друг. За по-образно мога да дам пример и с морските дълбини и кислородните бутилки но смятам, че вече е ясно.
  Така че който, каквото си е намислил да дерзае сам, добрата идея за бизнес може да се капитализира сама и без бизнес планове, суот-анализи и друга информация, които да предоставяме на сулю и пулю само заради едното потупване по рамото.
  Пазете си идеите, те са вашия капитал !

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s