RATIO – форум за популярна наука


В България все повече набират сила идеи, които целят преди всичко да провокират младите хора да открият призванието си. Като започнем от школи за най-малките, минем през различни профили в училище и множество състезания (като FIRST LEGO League за наука и роботика) и стигнем до различни събития за по-големите.

Едно такова събитие за първи път очакваме да се случи в събота, на 29 октомври, 2012 г. от 10:30 в Младежкия театър. Насочено е към ученици от по-горните гимназиални класове, студенти и млади хора, които още не са открили областта, в която биха дали всичко от себе си и то с огромно удоволствие. Зад RATIO стои неправителствената организация „Еволюционен поглед“ и неуморните Любомир Бабуров и Василена Вълчанова.

В програмата са включени местни и чуждестранни лектори, които ще говорят по теми от психологията, математиката и физиката. Нивото ще е съвсем достъпно и разбираемо. Целта не е да се организира научна конференция, където лекторите да се докажат пред колегите си. Желанието на организаторите и лекторите е един ден участниците във форума да станат уважавани в своите области специалисти и на свой ред да започнат да водят интересни лекции на младите хора, с които да ги запалят.

Билети могат да бъдат закупени от BGBileti.com, а програмата можете да намерите на сайта на форума. Дано това събитие е първото от серия подобни и вдъхновяващи мероприятия. Първите резултати ще можем да видим само след няколко години.

Реклами

3 comments

  1. занималня София

    Аз лично съм много доволна от факта , че в България все повече набират сила идеи, които целят преди всичко да провокират младите хора да открият призванието си. Като започнем от школи за най-малките, минем през различни профили в училище и множество състезания и стигнем до различни събития за по-големите.Имаме нужда от именно подобни мероприятия, в които да ги подкрепим.Като гледам в тази програма са включени местни и чуждестранни лектори, които ще говорят по теми от психологията, математиката и физиката. Нивото ще е съвсем достъпно и разбираемо, звучи ми много интересно и вълнуващо както и самата цел е страхотна.Дано да има повече билети, понеже съм сигурна, че ще има страшно много желаещи.Трябва да се научим да се уважаваме труда и професиите на всички.

  2. евтини парфюми

    Хубаво е , че в България все повече набират сила идеи, които целят преди всичко да провокират младите хора да открият призванието си.

  3. Baufen

    Трябва да има подобни неща, че с тези компютърни игри младите забравиха даже да пишат… няма да ставаме работна ръка на Германия и Англия, я.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s