За кого е наградата Empower?


Преди около 2 месеца стартира конкурс за Наградата Empower за млади предприемачи. Малко след проведената първа среща се запознах с момче, което беше на прага на стартирането на собствен бизнес в ИТ сферата като вече имаше екип и продукт в продажба и му предстоеше регистрация на фирмата и развиване на бизнес план и на продуктовата гама. На въпроса ми: „Ти ще се бориш ли за наградата Empower?“, той ми отговори: „А, не. Ние сега стартираме, нито имаме фирма, нито имаме написан бизнес план. Пробвахме да напишем игра за iPhone и iPod Touch на Apple, пуснахме я на шега и за нула време продадохме 3000 броя.“

Наградата Empower

След този многозначителен отговор, започнах да се питам не дали хората знаят изобщо за този конкурс, а дали го разбират. Уж условията за участие са ясни, конкурсът е за всички, които отговарят на следните критерии:

  • физически лица, които са български граждани на възраст от 18 до 35 години
  • имат идеи за иновативни проекти, които допринасят за положителна промяна в обществото
  • желаят да стартират или имат стартиращи компании – нови бизнес идеи или фирми, регистрирани преди не повече от една година, считано към момента на подаване на бизнес плана – между 1 май и 1 юни 2010 година.

Според тези условия, момчето, с което се запознах, и неговият екип са повече от подходящи кандидати. Колко ли още има такива, които дори няма да се сетят, че биха могли и те да се борят за наградата Empower.

Ако и вие срещнете такива хора, накарайте ги поне да се замислят. Наградата е за всеки с бизнес идея и добър екип, с който да я осъществят. Общите условия и необходимите документи вече са публикувани на сайта на Empower United, а в четвъртък, на 11 март в зала 6 на НДК от 18:00 часа ще се проведе втората месечна среща на Наградата Empower.

Advertisements

One comment

  1. Trackback: За кого е наградата Empower?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s