Развален телефон


Сигурни ли сте, че хората разбират какво прави вашия бизнес, какъв е вашият продукт или услуга и изобщо кое е ценното, което предлагате на своите клиенти? Ако имате магазин за хранителни стоки или за дрехи е по-лесно да бъдете разбрани правилно и то без много обяснения.

Но когато предлагате нещо малко по-различно или нещо съвсем ново за града или страната, могат да възникнат интересни ситуации. Особено когато един или повече хора препредават посланието ви. От това, разбира се, по-хубаво няма, но е хубаво да бъдете подготвени за така наречения „развален телефон“.

В нашия случай, откриваме училище по роботика, и то със специализирани курсове по Лего роботика. Дотук добре, за едни хора думата „роботика“ означава нещо, за повечето думата „Лего“ е позната, но някак си съчетанието им, а още повече и „училище“ вече звучи твърде непознато. За да запознаем хората с нашата дейност започнахме често да правим демонстрации. Там всеки може да се запознае с формата на занятията, средата за обучение, материалите, които използваме и не на последно място с нас самите. Мислехме, че думата „демонстрация“ говори сама за себе си на какво посвещаваме събитията. Но ето, че останахме изненадани. Много от хората идваха и продължават да идват на „демонстрациите“, но все по-често има такива, които идват на „урок“, „презентация“, а днес дори и на „изложба“. Тези, които търсеха изложба за малко да не ни намерят, защото охраната в читалището знаеше за демонстрацията, а не за други събития.

Не смятайте, че всички ви разбират така, както вие очаквате. Обяснете им целта на вашия продукт или услуга и да се надяваме, че не само ще останете разбрани, ами и новите хора, които ще станат ваши клиенти, също ще са толкова добре запознати с бизнеса ви, както и вие.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s