Накрайте вашите клиенти да се усмихнат


Едно от най-хубавите неща на празниците, освен почивката, събирането с любими хора и незабравимите преживявания, е разбира се да помислите отново за вашия бизнес, а оттам и за вашите клиенти.

Отключете фантазията си и покажете на вашите клинети, че знаете кои са те, какво искат, покажете им, че са важни за вас и за вашия бизнес. Можете да им направите коледен подарък, отстъпка от цената, или просто да изпратите коледна картичка с весело пожелание. Не се изискват особени средства за това, а ефектът от личното обръщение и искреното пожелание е несравним.

Тук може да ви влезе от полза базата с клиенти (или още системата за управление на клиентски данни), която се надявам, че актуализирате често. Защото лоялните клиенти се създават не само с добър продукт или услуга, а и с подобаващо отношение.

Ако искате доказателство за положителния ефект на специалното внимание, спомнете си за последния път, когато вие сте получили картичка, весела, красива, надписана ръчно, специално за вас. Аз още се усмихвам като погледна моите коледни пожелания. Накарайте и вашите клиенти да се усмихнат и бъдете сигурни, че когато им потрябва нещо, те ще се обърнат именно към вас.

Весела Коледа!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s