В търсене на снимка със StockPodium


Какво правим, ако ни потрябва снимка или картинка? Пускаме търсачката на Google за търсене на изображения, разбира се. Изсипват ни се тонове изображения, къде безплатни, къде срещу някаква такса. Ако случайно не намерим нито една снимка или картинка, която да задоволи изискванията ни, променяме ключовите думи, по които търсим, и ето нови и нови хиляди предложения, сред които можем да прекараме часове и дни в търсене на нещо подходящо. Дори и да искаме да си платим за изображение и да знаем дори възможни сайтове, от където да го изберем и поръчаме, пак отнема часове до желания резултат. Възможно ли е никой да не е прозрял този проблем и да не е намерил решение? Разбира се, че не.

StockPodium има за цел да намали времето и усилията, които хората влагат, в откриването на качествени снимки с изяснени авторски права и на достъпна цена. Предимство на услугата е, че позволява снимките да се претърсват не само по ключови думи, а и на базата на визуална подобност. Звучи интересно, нали? Друго съществено предимство е, че услугата обединява съдържанието на някои от най-известните агенции: Dreamstime, Fotolia, 123RF, StockXpert и FeaturePics. По този начин допълнително се спестява време, тъй като не се налага да търсите във всеки от сайтовете по отделно.

Нека да потърсим изображения по ключовата дума „flower“ (цвете). Харесваме си една от предложените картинки и натискаме „similar“ (подобни). Така можем да намерим всички сходни по цвят, предмет и тема картинки и да изберем най-подходящата без да се чудим по какъв начин да подберем ключови думи и как точно да я опишем в търсачката.

StockPodium

Това е само началото на добрите новини. Създателите на проекта StockPodium, сред които младият предприемач Георги Къдрев, планират развитие, целящо не само хората, които търсят да закупят изображение, но и към фотографи, без значение дали са професионалисти или любители, които предлагат своите творби. Остава да следим с нетърпение бъдещите версии на StockPodium и да се възползваме от услугите, които предлага.

Повече за функционалностите, които StockPodium предлага, можете да намерите в блога на сайта.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s