Фокус върху малкия и среден бизнес в България


По света отдавна са оценили значението на малките и средни предприятия (МСП) за икономиката на всяка държава. В Европейския съюз тези предприятия съставляват 99% от всички компании като осигуряват над 75 милиона работни места. От друга страна МСП генерират до 4 пъти по-голяма възвръщаемост на инвестициите в иновациите в сравнение с големите предприятия.

Вече и в България започваме да обръщаме все по-голямо внимание на малкия и среден бизнес като двигател на икономиката. Всеки ден научавам за събитие или бизнес начинание ориентирано към подпомагане на стартиращи и вече стартирали фирми. Поредното попадение е клубът „Спри и помисли“ насочен към подпомагане на предприемачи, еднолични търговци, хора със свободни професии (freelancers), блогъри, студенти. На всеки две седмици клубът организира срещи, по време на които се изнасят кратки презентации, провеждат се дискусии и се обменят информация и идеи в неформална обстановка.

Клубът “Спри и помисли” се грижи да създаде мрежи от предприемачи в сходна бизнес среда и да поддържа контакти с хора, които да си бъдат взаимно полезни в дейностите, с които се занимават. Всички презентации могат да бъдат открити на сайта на клуба, където се обявяват и следващите срещи. Информация за дейността на клуба може да бъде намерена и в блога „Спри и помисли“.

Моя близка приятелка ми разказа за интересните и полезни срещи, на които е присъствала. В момента, в който лично посетя такова мероприятие, ще разкажа впечатленията си. А дотогава, защо и вие не опитате? Всяка възможност за развитие и успех на вашия бизнес е добре дошла.

Благодаря на Ива за това, че ме открехна за този клуб!

Advertisements

4 comments

 1. Майк Рам

  Здравей, Катя!

  Ето, че мълвата за Клуба се разпространява все по-нашироко! Благодаря за подкрепата! Ще се радвам да се видим на някоя от клубните срещи!

 2. ekaterinaanachkova

  Здравей Майк,
  Хубавите новини се разпространяват бързо. Надявам се повече хора да се присъединят към инициативата.
  До скоро,
  Катя

 3. Николина Иванова

  Аз като собственик на малък бизнес,какво би трябвало да направя за да вървя напред.Какво би ми помогнало за да продавам успешно облеклата които произвеждам.

 4. ekaterinaanachkova

  Здравей Николина,

  Разгледах сайта, който беше пратила, но там не можах да открия твоите облекла. Защо не помислиш за свой онлайн магазин, който да е лице на твоята марка, или поне блог, където да популяризираш моделите си и да слагаш снимки, с които да привличаш клиенти.
  Ако се спреш на онлайн магазин, ето едно интересно предложение от мен: https://ekaterinaanachkova.wordpress.com/2009/11/06/bizzbg/

  Успех,
  Катя

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s