От бърлогата на дракона


Ако нямате жив пример в семейството, а дори и тогава, не са много местата, където можете да научите тънкостите на предприемачеството. Особено ако искате да получите систематизирана информация, поднесена по атрактивен начин, а защо не и докато си седите пред телевизора или компютъра. През януари 2005 година BBC стартира ново шоу, предназначено да постави стартиращи предприемачи, търсещи финансиране на идеите си в реална обстановка, лице в лице с богати инвеститори – Dragon’s Den (Бърлогата на Дракона). Предаването се превръща в хит като тази година снимат седми сезон.

Условието на играта е предприемачът да успее да сключи сделка с един или повече инвеститори за сума не по-малка от първоначално поисканата. В замяна на парите, инвестирани в проекта му, предприемачът предоставя дял от компанията и бизнеса си.

Освен по телевизията можете да следите епизодите в YouTube или да гледате онлайн варианта на сайта на предаването. Единственото условие е да разбирате английски (при това доста добре). Оттам нататък остава да се насладите на интересните идеи на предприемачите и на безценните съвети, които инвеститорите им дават. Докато гледате шоуто, не забравайте да правите оценка на собствената си бизнес идея. Какво би станало, ако имахте възможност да участвате в такова предаване? И най-важното, ако бяхте на мястото на някой от инвеститорите, бихте ли финансирали тази идея? Ако отговорът е не, то е време да се ориентирате към нещо друго.

Това е първият епизод. Приятно гледане

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s