Човекът – фирма


Забелязала съм, че стартиращите предприемачи се делят на две групи:

  • такива, които се хващат заедно със компанията си от студенстските скамейки, всички са изпълнени с хъс за работа и мечти за несметни богатства и голяма известност. Някои наистина успяват. За съжаление, много често идва момент, в който интересите на отделните членове на компанията поемат в различни посоки и екипът се разпада (понякога и приятелството заедно с него).
  • вълци-единаци, които незнайно по каква причина са решили, че могат да се справят с всичко сами и ревностно крият всяка информация, свързана с идеята си. Убедени са, че никой не може да свърши работата по-добре от тях.

Не ми се иска да разочаровам втората група, но няма начин този начин на работа да ви доведе до успех. Не можете да сте компетентни във всяка област. Ако сте наясно с техническата част на продукта, то обезателно ще ви липсва нещо друго важно за развитието на вашия бизнес. А дори и да притежавате повече качества и умения, а такива хора също има, все пак всички разполагаме с 24 часа в денонощието.

Да, понякога да намериш екип, с който да работиш, на който да довериш идеите си не е лесно. Може да мине повече време от първоначално планираното, а това може да се окаже фатално. Има решение и за това. Докато търсите съмишленици на своята идея, можете спокойно да се възползвате от външни услуги, които да ви помогнат значително. Не се страхувайте, че някой може да ви завиди на идеята (Антон Тодоров има интересна публикация по въпроса). Ако не предприемете мерки за осъществяването ѝ, идеята ви може никога да не види бял свят.

На приказки е лесно. Аз самата знам това много добре и въпреки това загубих доста време, докато осъзная, че имам нужда от помощ по техническата част на моята идея. Надявам се вие вече да сте го осъзнали.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s