Осемте тайни на успеха според Ричард Джон


Преди няколко дни попаднах на интересна презентация на Ричард Джон (Richard John) по TED. За всеки има различна дефиниция за успех и неговото постигане. Ричард Джон прави 500 интервюта на успели хора в продължение на 7 години, за да може да даде свое определение за това какви са и има ли изобщо общи правила за постигане на успех било то в бизнеса или личния живот. Той свежда тези правила до 8:

 1. Страст – не правете нищо само заради пари, направете го, защото искате да постигнете нещо, защото вашата идея има стойност.
 2. Работа – всичко опира до здравия труд, нищо не се постига лесно. Според Рупърт Мърдок това, че не е лесно, не означава, че не е забавно.
 3. Бъдете добри в това, което правите. Потърсете област, която ви е интересна и станете експерт в нея. И най-важното: практика, практика и отново практика.
 4. Фокусирайте се. Съсредоточете цялото си внимание и енергия в едно нещо и му се отдайте.
 5. Винаги продължавайте право напред. Понякога всички губим желание, мотивация и ентусиазъм. Важното е да имаме своята малка тайна, която ни тласка да не спираме да се борим за бизнеса и интересите си.
 6. Намерете начин да носите стойност за другите с продукта или услугата си. Парите не са всичко, важно е да има смисъл в това, което вършим.
 7. Не спирайте да мислите нови идеи за развитие на вас и на вашия бизнес. Слушайте, наблюдавайте, бъдете любопитни, задавайте въпроси, решавайте проблеми, правете връзки между отделните части.
 8. И накрая… бъдете упорити!

Ако разбирате английски, си заслужава да отделите 3 минути и да изгледате и самата презентация, качена на сайта на TED. Освен на изложените по-горе идеи, ще се насладите на обаянието на Ричард Джон, както и на чувството му за хумор. Приятно гледане.

Advertisements

One comment

 1. Ariel Cohen

  Презентацията на Ричард Джон е култова! Препоръчвам я на всеки!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s