Някои блогове са преди всички…


Понякога научаваш най-неочаквани неща на най-неочаквани места. Онзи ден на форума за технологично предприемачество Start UP IT споменаха два блога, които се оказаха едни от най-големите, популярни и пълни с информация блогове в световен мащаб – TechCrunch и Mashable.

И двата блога са стартирани през 2005 година. TechCrunch се занимава основно с резюмета и информация за нови Интернет продукти и компании. Една от статиите вътре, която силно привлече вниманието ми, касае пускането на Wolfram Alpha днес (смята се, че това ще е един сериозен конкурент на Google). Статията е написана изключително интересно и заслужава да бъде внимателно прочетена.

Mashable набляга на Web 2.0 технологии и новини в сферата на социалните мрежи. Web 2.0 е една доста необятна тема, която ще засегна отделно.

И двата блога са със завиден брой статии и посещения. Особено добро четиво са за млади предприемачи в сферата на технологичното предприемачество.  Ако това е вашата област на развитие, горещо ви препоръчвам да си запазите връзките към тези блогове и да ги четете заедно със сутрешното си кафе. Можете и да ги намирате в графата „Други Блогове“ тук.

Убедена съм, че има още блогове, които заслужават внимание. Като ги намеря, ще пиша и за тях. Ако през това време на някого от вас му попадне нещо интересно, нека го сподели. Дотогава, приятно четене.

Advertisements

One comment

  1. ekaterinaanachkova

    Грег, мерси за ценната информация, пиши като ти попадне друг интересен блог или Интернет страница. И успех 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s