Колко гъвкав е вашият бизнес?


Повечето хора започват някакъв бизнес заради идея, която се надяват да им донесе добра печалба. Тази печалба обаче зависи основно от едно нещо – от клиентите.
Готови ли сте да направите всичко за вашите клиенти? Вярвате ли, че един доволен клиент може да доведе още клиенти? Дали това няма да доведе до увеличаване на вашата печалба?
Отговорите на тези въпроси са прости – да, да и пак да.
Днес отидох до Фото Синтезис (магазин за фотография, или както те сами се наричат, място за фотография, хора и идеи), за да поръчам подарък на мой колега от името на целия екип. Знаех, че е запален фотограф, но не знаех точно на какво би се зарадвал.
Най-удачното решение за мен беше да му взема ваучер от магазина – аз оставям пари, а той по-късно си избира подарък от този магазин на същата стойност. Така и вълкът сит и агнето – цяло.
Оказа се, че магазинът не предлага ваучери. Странно, но повечето търговци биха ме отпратили с кисела усмивка (случвало ви се е много пъти, нали), но не и в този магазин.
Измислихме не само как да отчетем сумата за подаръка, но и как да го оформим като истински ваучер. Следващият път, когато ми се наложи да купя фотографска техника и консумативи, Фото Синтезис ще е първият магазин, за който ще се сетя.
Ако искате вашите клиенти да мислят за вас по същия начин, не ги гонете сами. Бъдете гъвкави. Слушайте клиентите си, те сами ви казват от какво имат нужда, питайте ги какво им харесва и какво биха купили или подобрили във вашия продукт или услуга.
Не бягайте сами от печалбата и успеха си.

Реклами

One comment

  1. Ariel Cohen

    Ето това е начина, по който трябва да се отнасяме с клиентите! Поклон пред Фото Синтезис!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s