Какво говори за вас репутацията ви в Интернет?


Пробвали ли сте някога да напишете името си в Google? Каква информация излиза там за вас? Професионалната ви биография или пиянски снимки с приятели? Вероятно много от вас дори не са се замисляли за репутацията си в Интернет. Какво толкова, няколко регистрации в сайтове за запознанства, различни социални мрежи и почти нищо стойностно.

Крайно време е да обърнете достатъчно внимание на името си във виртуалното пространство, то може много да ви помогне. Вашите инвеститори ще проведат обстойно проучване за вас като личност, образование и квалификация и е хубаво тази информация да е достъпна, достоверна и колкото по-внушителна е тя – толкова по-добре за вас. Това, разбира се, не означава непременно да публикувате изказвания, касаещи благополучието на цялото човечество и световния мир. Достатъчно е да се регистрирате например в LinkedIn, който се занимава с професионалния опит на хората, или в друга подобна мрежа. Това ще е едно от първите попадения на търсачките за името ви.

Можете да започнете да пишете блог, посветен или на професионална тема, или на хоби, с което искате да сте известни и с което се гордеете. Има много съвети за това как да изградите успешен блог. Преди няколко дни ми попадна много интересeн материал за това как да станете успешен писател на блогове за 279 дни. Заслужава си да му отделите време и да го прочетете. Ако не знаете английски, помолете някой да ви го преведе.

Публикуването на статии и коментари в други сайтове и форуми също ще разшири вашата биография в Интернет.Има много сайтове, които генерират и класифицират информация за хора, базирана точно на регистрации и публикации във форуми. Ако искате да развивате бизнес в автомобилната индустрия и да получите финансиране или поне да се знае името ви, вече знаете в какъв тип форуми да се регистрирате.

Маркетолозите обичат да казват, че няма лоша реклама, всякаква реклама е от полза. Градете внимателно, усърдно и упорито имиджа си в Интернет и няма да съжалявате.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s