В какво си заслужава да инвестираме?


Когато споменем за млади предприемачи, правещи първи стъпки в бизнеса, няколко неща са ясни:

  • всички те имат идея, мечта, надежди, които само чакат реализиране;
  • готови са с дни и месеци да работят неуморно в името на тази идея;
  • трябва да реализират идеята си без наличието на средства (тук е моментът бизнес ангелите да се намесят).

Средствата, особено в началото на развитието на една фирма, никога не стигат. Трябва да се вземе трудното решение за какво да бъде похарчен началният капитал, който обикновено е събран с цената на много уговорки от приятели и роднини. Да, трябва да се вложи в разработването на продукта и изграждането на мрежа от контакти, но има няколко неща, за които не трябва да пестите. Много хора имат грешната представа, че подпомагащите бизнеса фактори могат да дойдат на един по-късен етап. Не могат. Ако не се погрижите за тези неща още в самото начало, вашият бизнес няма да има по-късен етап.

Вече писах колко е важно да имате страхотен сайт. Сега ще ви говоря за визитните картички – те са път към вас, към компанията ви, към успеха на бизнеса ви.  Не пестете пари, заслужава си да сте представителни, иначе никой няма да ви вземе на сериозно. Причината за това е много проста. Как някой ще се свърже с вас, ако няма координатите ви? Как ще има координатите ви, ако вие не сте му ги дали? Или още по-лошо, дали сте ги, но хартията на визитните ви картички е тънка и евтина и те са се смачкали, изтрили и скъсали в някой джоб.

Направете си хубави, семпли и много качествени визитки. Носете ги винаги с вас. И не забутани в някой тъмен ъгъл на чантата ви. Носете ги на удобно и чисто място, винаги готови да ги извадите, да се представите, да завържете контакт. Раздавайте ги със самочувствие на предприемач, не който е решил да успее, а който е успял.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s