Световната Банка подпомага стартиращите фирми… с идеи


Вижте нещо интересно. Това може би е поредният сайт за стартиращи фирми, но не е като всички останали. Интересното е ,че е проект на Международната Финансова Корпорация, която е член на Световната Банка. Предоставена е свободно достъпна информация за управление на бизнес и обучения по счетоводство и финанси, планиране на бизнеса, управление на човешкия капитал, маркетинг и продажби, информационни технологии и други. Има доста интересни съвети за наемане на персонал, както и по-често четени статии, засягащи теми като производителност на фирмата, отчет за приходи и разходи, работа с адвокат, писане на договор за сътрудничество. Това не са просто полезни неща, за които е хубаво да сте чували. Това е абсолютно задължително за вашата фирма, ако искате изобщо бизнесът ви да потръгне.

И тук, както на много други места, е нужно да знаете английски, за да използвате информацията на сайта. Добрата новина е, че аз целя подобно нещо да се случи и на моя блог, което се надявам да помогне на всички вас, предприемачи и инвеститори. Въпреки това, както сигурно сами виждате, има доста полезна информация на други езици (и може би най-вече на английски). Дори и да не владеете този или други езици, осигурете човек във фирмата, който може да помогне. Това ще ви даде сериозно предимство.

Този сайт е още едно доказателство какво голямо значение има малкият и среден бизнес за световната икономика. Не се отказвайте да реализирате вашите идеи, те имат значение… в световен мащаб.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s