Блоговете – все по-интересен и надежден източник на информация


Информацията е един от най-ценните ни ресурси. В днешно време начините да бъдем постоянно информирани са много, но много лесно могат да бъдат използвани за манипулация. Често, когато четем или гледаме новини, трябва да имаме предвид кой стои зад предаването или медията, за да сме подготвени до каква степен можем да му имаме доверие. И дори източникът на информация да е надежден, пак не можем да сме 100% убедени в истинността на информацията. Дори и хора, които постоянно търсят различни начини на информация и внимателно премислят всяко мнение и изказване, могат да бъдат заблудени. Това е валидно за всеки.

Обикновено внимавам какво чета и не се доверявам само на българските медии. И постоянно откривам нови неща. От доста време чета вестник Капитал и особено рубриката Предприемач. Едва преди няколко дена, обаче, открих, че и сред блоговете на Капитал има блог, свързан с настоящи и бъдещи предприемачи.

Блоговете са ценни не само заради темите, които засягат, а заради коментарите към тези теми. Разбира се, мнения има всякакви, но е интересно да се проследят размислите и доводите на всеки един от авторите. Това мини общество се състои от интелигентни и информирани хора, от които има какво да се научи. Въпреки това, не приемайте всичко за чиста монета. Нека това е поредният начин да се информирате, а това стои в основата на успеха на вас и на вашия бизнес.

Advertisements

One comment

  1. ekaterinaanachkova

    Ето още един интересен блог, на който попаднах. Това е блогът на най-голямата мрежа за бизнес ангели в света – Keiretsu Forum. Не знам до каква степен може да е полезен на българския предприемач, но кой знае?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s