Личностите, които ни вдъхновяват да успеем


В живота на всеки от нас има личности, на които се възхищаваме, следим с интерес тяхното личностно и професионално развитие, черпим идеи от действията им, споделяме възгледите им, или просто се чувстваме добре, когато прочетем нещо от тях. В много от публикациите си съм използвала идеи от Сет Годин, но сега ще ви разкажа за един друг влиятелен и обаятелен човек, който определено спечели симпатиите ми и мисля, че има какво да се научи от него – Гай Кавазаки (Guy Kawasaki).

Гай Кавазаки е управителен директор на фонда за рисково финансиране Инвестиции в Гаражни Технологии (Garage Technology Ventures) и колумнист в списание Предприемач (Entrepreneur Magazine). Отделно води и собствен блог – Как да промениш света (в днешно време това е един страхотен начин да разпространиш идеите си в Интернет пространството). Зад гърба си има 9 книги, както и множество презентации, коя от коя по-въздействаща.

Често се оплакваме от трудната ситуация, от липсата на пари, от прекалената бюрокращина, свързана не само с частния бизнес, но и с живота като цяло (приключение е дори да си подновите договора за кредитната карта) и какво ли още не. За съжаление положението в страната няма да се оправи с магическа пръчка, а до тогава можем да използваме всякакви средства, за да продължаваме напред. Постоянно търся личности, които ме вдъхновяват. Гай Кавазаки е един от тях. Вас вдъхновява ли ви някой? Ако не, намерете го.

Advertisements

One comment

  1. Pingback: Изкуството да стартираш… бизнес « Където идеите стават реалност…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s