999 идеи за започване на бизнес


Мислите, че вече всичко е изобретено, че не са останали добри идеи, с които можете да пробиете на пазара? А какво ще кажете за хора, които ви подаряват идеите си и те до една са уникални, изобретателни, забавни и печеливши. Не говоря за едно, две хрумвания, които са се родили в нечия глава на няколко чаши твърд алкохол.

Това са цели 999 идеи, съставени като проект за магистърската програма по бизнес администрация на Сет Годин. Списъкът наистина е внушителен, човек може с дни да се рови в него, докато намери подходящата за него идея, или просто не получи вдъхновение за нещо по-различно. Идеите обхващат всякакви области, малко вероятно е да не си харесате поне десетина, от които ще трябва да изберете една. Трудна задача, нали? Ни да имаш, ни да нямаш. И все пак, особено що се отнася до идеи, е по-добре да имате повечко на разположение.

Идеите са на английски, ако не го владеете, обадете се на приятел, който да ви помогне в превода, а защо не и в бизнеса. Докато четете списъка си помислете дали някоя от идеите няма да е подходяща за ваш близък или приятел. Какъв по-оригинален подарък от идея за започване на собствен бизнес?

Advertisements

5 comments

  1. Pingback: Не вярвам в “уникални идеи” « Предприемачи и Ангели | Smart Money for Clever StartUps

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s