Да успееш на инат


Има ли подходящ момент за започване на собствен бизнес, за поемане по стръмния път на изграждане на частна фирма. Години наред ставаме сутрин по едно и също време, в 9 часа сядаме пред компютъра, от 12 до 13 ползваме обедна почивка, а в 18 си хващаме чантата и се прибираме вкъщи или в най-добрия случай излизаме да се видим с приятели. Свикнали с рутината до припадък, всяка новина или дори слух за евентуален проблем, криза или съкращение е способна да ни изкара извън нерви. Не можем да си представим живота без месечната заплатица – таксите, кредитите, храната, как ще плащаме за всичко това. Нали уж щастието не се крие в парите?
Знам едно, монетата винаги има две страни. Това, което в даден момент може да ни ужаси, като да изгубим работата и сигурния си месечен доход например, в следващия – може да се окаже най-хубавото нещо, което някога ни се е случвало. Дори не можем да си представим защо сами не сме се заели да променим живота си по-рано.
Не са малко примерите на хора, пожънали невероятни успехи в бизнеса и предприемачеството, само защото са били принудени да се захванат с това. Това, което изглежда катастрофално в краткосрочен план, може да се окаже печеливша стратегия в дългосрочен. Наистина, ще има период на трудности и изпитания, но нищо не е загубено.

Когато губиш, не знаеш какво печелиш! Всичко има начало и край (само кремвиршът има два края). Огледай се и виж дали не е време за ново начало.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s